четвъртък, 22 ноември 2007 г.

20 съвета от експерти за запечатване на най- красивите моменти от една сватба- част първа


1. Съдействие

Направете така, че да примамите и други професионалисти. Съветвам ви, да намерите специалист по обазвеждането и гримьор, с които да работите постоянно. Основно правило е да имате добри отношения с тях и да имате ясни идеи относно това как да заснемете булката, размяната на халки и останалите важни моменти от събитието.


2. Дъжд или хубаво време

А
ко сте официалния фотограф (за което ви плащат) на събититето, търсете да предвидите всички възможни метеорологични ситуации. Имайте винаги един план за дъждовно и един за хубаво време. Една от силните точки относно способността на фотографа е умението на заснемане на хората само на естествена светлина, постигайки чудесни резултати. Поради тази причина, когато посещавате едно място за първи път, търсете винаги най- добре осветеното място.


3. Цени

Ако имате намерение да навлизате в бизнеса на фотографирането на сватби, Steve и Kim Hearn от Slick Shoots Photography, уточняват:
" Не разчитайте никога на продажби след церемонията, за да съобразите после вашите тарифи на базата на това. Това е всичко, което можем да ви кажем, имайки впредвид, че познаваме много професионални фотографи, които при започването са предлагали по- ниски цени, очаквайки пристигането на добри продажби (и по- късни) на снимките от сватбата от страна на гостите или на семействата. Тези никога не са пристигали."


4. Познаване на програмата

Дали сте преофесионалист или аматьор, добре е да познавате програмата за деня и в най- малките детайли. Много двойки го предоставят заедно с поканата, но ако не сте сигурни на 100 процента, проверете преди да започне церемонията, за да можете да бъдете на точното място в точния момент. Ако сте гост, оставете формалните снимки на професионалиста, а вие потърсете да отразите интересни и оригинални фотографии, които успяват да хванат и изразят характера на гостите и духа на събитието.


5. Хубаво е да се знае

Steve и Kim Hearn от Slick Shoots Photography, подчертават важността на познаването на двойката и мястото или заведението, където ще се проведе събитието: "Срещаме се с двойката най- малко два пъти преди големия ден и прекарваме доста часове в планиране на фотографската сесия. По този начин бъдещите съпрузи могат да се запознаят с нашия стил и стила, който искат от нас и ние имаме възможността да научим нещо за чертите на техните характери."


6. Малките неща...

Joe D. Miles, припомня да оценяваме малките неща, които правят от този ден една магия: "Не се страхувайте да се концентрирате върху малките детайли като например ръцете на булката и младоженеца, докато са стиснати или докато си разменят пръстените (разбира се, ако мястото го позволява), близки планове на нервността изписана на лицето на младоженеца, докато чака нетърпеливо започването на церемонията или просто една композиция от цветя, която ви е впечатлила силно. Това ще бъдат фотографиите, които ще напомнят за този ден. Можете да реализирате дори фотографии still life на предмети, като например обувките на булката или специфични детайли от роклята й".


7. Работете върху светилината

Друг съвет на
Joe D. Miles е: "Ако светлинните условия го позволяват, опитайте да заснемете повече пози без светкавица. Можете да опитате да увеличите ISO чувствителността. Имайте впредвид шума, който може да се появи. Ако използвате светкавица, използвайте дълги времена на експозиция (1/25, 1/ 30) за да използвате максимално също така и естествената светлина. Увеличете светкавицата до 1 стоп за да"замразите" движещите се субекти."


8. Снимки преди церемонията

А
ко са ви платили за да отразите събитието, ще постъпите добре, ако добавите към тарифите и една графа за сесията преди церемонията. Този момент има невероятна важност и предоставя възможности за изграждане на добри отношения с клиентите, но също така дава възможност и на младоженците да свикнат с вас и вашата камера и да се отпуснат пред вас и така ще можете да прецените как ще работите заедно през съдбовния ден. Така ще можете да покажете и вашия опит като фотограф
и да докажете своя професионализъм. Очарованието на дигиталните фотоапарати е също във възможността да се видят веднага реализираните фотографии. За да покажете на клиентите хубави и елегантни портрети веднага след като сте ги заснели е необходимо те да ви имат доверие и да не се съмняват във вашите умения.


9. Максимален отвор на диафрагмата

творете максимално диафрагмата на оптиката за да имате органичена дълбочина", препоръчва
Joe D. Miles: " Това ще направи много приятни вашите фотографии със замъглен и размазан фон и субекти на фокус. Убедете се, че фокуса е върху субектите, защото в обратния случай ще имате накрая един куп ненужни снимки. Много професионални обективи стигат до f 2.8, но даже вашата оптика да не достига до тази стойност, отворете максимално".


10. Черно и бяло

Преобразуването в черно- бяло помага да се намали сблъсъка в композицията на чужди елементи и да задържи вниманието върху субекта. Също така е в голяма помощ за да се даде на фотографиите от сватбата един класически вид, а и за да се скрият малки несъвършенства на кожата. Можете да опитате да добавите и зърнистост, да дупликирате нива във Фотошоп и да оцветите само някои елементи от снимката като например букета на булката. Направете по този начин оригинални и интересни фотографиите в черно и бяло. Също така можете да промените контраста и да използвате опцията Curves във Фотошоп. С много време и спокойствие може драстично да се промени и съживи фотография, която първоначално е била "плоска".


Всички снимки в този пост са от сайта: www.weddingphotos.it

Няма коментари: